Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (2024)

Walmart missie kan worden samengevat als “mensen over de hele wereld helpen geld te besparen en beter te leven – altijd en overal – in winkels en via e-commerce.” Zijn visie is om "elke dag gemakkelijker te maken voor drukke gezinnen". Walmart definieert "drukke gezinnen" als de roos van zijn Bedrijfsstrategie en Het bedrijfsmodel van Walmart.

AspectDetailsAnalyse
Missie“Mensen over de hele wereld helpen geld te besparen en beter te leven – altijd en overal – in winkels en via e-commerce.”– De missie van Walmart legt de nadruk op mondiaal bereik, kostenbesparingen en gemak voor klanten via een multi-channel aanpak. – Besparingen en een betere levensstandaard zijn kernthema's.
Visie“Maak elke dag gemakkelijker voor drukke gezinnen.”– De visie van Walmart richt zich op het vereenvoudigen van de levens van drukke gezinnen. Deze visie is klantgericht en weerspiegelt een streven naar meer gemak.
Evolutie van het bedrijfsmodel– Walmart heeft zijn bedrijfsmodel aangepast naarmate de technologie en de klantvoorkeuren zijn geëvolueerd. – De kernwaarden prijs, assortiment en beleving zijn fundamenteel gebleven. – Integratie van e-commerce is een integraal onderdeel van het bedrijfsmodel geworden.– Aanpassing aan de digitale transformatie met behoud van de kernwaarden benadrukt het vermogen van Walmart om met de markt mee te evolueren. – De combinatie van fysieke en online retail weerspiegelt een klantgerichte aanpak.
Kernwaarden– Prijs: het aanbieden van concurrerende prijzen om klantenbesparingen mogelijk te maken. – Assortiment: het bieden van een breed scala aan productkeuzes. – Ervaring: het creëren van positieve en plezierige winkelervaringen.– Deze kernwaarden sluiten aan bij de missie van Walmart en vormen de drijvende kracht achter zijn klantgerichte aanpak. – Ze spelen een belangrijke rol bij het uitbouwen van Walmart tot een kosteneffectieve en klantvriendelijke retailgigant.
Business Strategy– Het beheersen van de basisprincipes voor consistente kwaliteit en waarde. – Het inzetten van unieke middelen om proactief aan de behoeften van de klant te voldoen. – Een toekomstgericht perspectief behouden om zich aan te passen aan trends in de sector.– De bedrijfsstrategie van Walmart legt de nadruk op operationele uitmuntendheid, klantbetrokkenheid en innovatie. – Een holistische benadering van het bedrijfsleven zorgt voor relevantie en concurrentievermogen op de lange termijn.
Doelmarkt– Focus op drukke gezinnen, vaak woonachtig in voorstedelijke gebieden. – Doorgaans 1-2 inkomstenbronnen met een jaarinkomen tussen €75,000 en €125,000.– Door zich op deze specifieke doelgroep te concentreren, kan Walmart zijn aanbod afstemmen op de behoeften van een aanzienlijk consumentensegment. – Het begrijpen van de doelmarkt vormt de basis voor de productselectie en diensten.
Technologie-integratie– Erkent de rol van technologie in het moderne leven, vooral in drukke gezinnen. – Benadrukt digitale platforms, mobiele apps en online diensten voor een betere winkelervaring.– Walmart's integratie van technologie verbetert het gemak, de personalisatie en de toegankelijkheid. – Afstemming op veranderende technologische trends weerspiegelt aanpassingsvermogen en klantgerichtheid.
Jetblack-programma– Gelanceerd in 2018 en biedt een op abonnementen gebaseerde gepersonaliseerde boodschappenservice. – Heeft tot doel het winkelen voor drukke gezinnen te vereenvoudigen met op maat gemaakte productaanbevelingen en handige bezorgopties.– Het Jetblack-programma is een voorbeeld van de inzet van Walmart om in de behoeften van zijn doelmarkt te voorzien. – Abonnementsmodellen vergroten de klantloyaliteit en het gemak. – Personalisatie verbetert de winkelervaring.

Inhoudsopgave

De evolutie van het bedrijfsmodel van Walmart

Sam Walton, oprichter van Walmart, zei dat “tHet geheim van succesvolle detailhandel is om je klanten te geven wat ze willen.”

En hij vervolgde, “en echt als je er als klant over nadenkt, wil je alles: een breed assortiment van kwalitatief goede merchandise; de laagst mogelijke prijzen; gegarandeerde tevredenheid met wat je koopt; vriendelijke, deskundige service; geschikte uren; gratis parkeren; een prettige winkelervaring.”

Hoewel dat dingen zijn die mensen in het verleden wel wilden, is de wereld ook aanzienlijk veranderd. Naarmate de technologie is geëvolueerd, is de ervaring van Walmart-klanten ook van fysiek naar digitaal veranderd.

Dat heeft gemaakt Walmart de kern aanpassen waarde voorstel, en het zorgde er ook voor dat het zijn bedrijfsmodel . In de kern, zoals we hierin zullen zien analyse, blijven de drie elementen (prijs, assortiment en beleving) drie kritische waarden van De missie van Walmart.

De missieverklaring van Walmart doorbreken

Walmart Inc. helpt mensen over de hele wereld geld te besparen en beter te leven - altijd en overal - in winkels en via e-commerce.

daarom Walmart missie informeert zijn Bedrijfsstrategie en hoe ook dit in de loop der jaren is veranderd. Terwijl de kern van de Walmart-bedrijfsmodel is hetzelfde gebleven, het is strategie heeft aangepast aan nieuwe technologieën.

E-commerce was geen kernonderdeel van de Walmart Bedrijfsstrategie. Momenteel heeft Walmart dit onderdeel in plaats daarvan opgenomen in zijn missie.

Zoals benadrukt in het Walmart Investeringsgemeenschapsbijeenkomst van 2017:

90% van de Amerikanen woont binnen 10 mijl van een Walmart. Er zijn 1.4 miljoen medewerkers en Walmart is de grootste kruidenier in de VS. Dus als we nadenken over sommige van deze activa en we denken aan aanvallend spelen, dan denken we erover na in drie dimensies: prijs, assortiment en ervaring.

Daarom Walmart's missie en Bedrijfsstrategie draaien rond drie kritische dimensies:

  • Prijs
  • Assortiment
  • en ervaring

De overige vitale aspecten hebben betrekking op het volgende:

  • Prijs, door gezinnen in staat te stellen "geld te besparen", dus lage prijzen
  • Assortiment, door te maken Walmart "altijd en overal", wat wordt versterkt door de aanwezigheid van Walmart-winkels in de VS
  • En ervaring door gebruik te maken van ervaren en deskundige verkopers

Laten we meer in detail bekijken over Walmart visie verklaring en waarom dat belangrijk is.

De visieverklaring van Walmart doorbreken

In de Investeringsgemeenschapsbijeenkomst van 2017, Walmart-managers benadrukten waar de richting voor de toekomst ligt:

Wat is de richting? We willen de bestemming zijn voor klanten om geld te besparen, ongeacht hoe ze willen winkelen, of het nu gaat om ophalen, levering binnen 2 dagen of levering binnen 2 uur. Het idee is om klanten geld te besparen op elk serviceniveau.

En het verduidelijkte zijn visie als:

We willen elke dag gemakkelijker maken voor drukke gezinnen. Dat is onze visie

Walmart's begrijpen visie essentieel is, evenals het begrijpen ervan Bedrijfsstrategie. Wat in de Investment Community Meeting als volgt wordt samengevat:

Samengevat, de strategie is heel eenvoudig. We gaan maniakaal gefocust zijn op het onder de knie krijgen van de fundamenten. We gaan op zoek naar manieren om aanvallend te spelen door gebruik te maken van unieke activa. En we gaan ons richten op innovatie voor de toekomst.

Daarom Walmart's Bedrijfsstrategie maakt gebruik van drie belangrijke ingrediënten:

  • Maniak focussen en de basis onder de knie krijgen
  • Speel aanstootgevend door gebruik te maken van de unieke activa van Walmart
  • Innoveren voor de toekomst

Wat bedoelt Walmart als het zegt "elke dag gemakkelijker maken voor drukke gezinnen?"

De definitie begrijpen en waarom Walmart dit heeft gekozen marktsegment zal ons helpen zijn richting vast te leggen:

Laten we het dus hebben over het elke dag gemakkelijker maken voor drukke gezinnen. Waarom drukke gezinnen? Nou, het is een groot deel van de markt, en we hebben geleerd dat wat we doen om hen effectief van dienst te zijn, ons helpt om iedereen van dienst te zijn, dus ze zijn het middelpunt van de roos.

Het kiezen van een markt die groot genoeg is, is een fundamenteel probleem in de ondernemerswereld.

Dat is de reden waarom investeerders vaak eisen dat startups hun bedrijf duidelijk begrijpen TAM of totaal adresseerbare markt.

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (1)

Ter verduidelijking: dit is geen eenvoudig probleem.

Wanneer bedrijven nieuwe ruimtes en markten openen, weet niemand hoe groot die markt zal zijn.

Toen bijvoorbeeld smartphones het overnamen, werd het een enorme markt, en veel bedrijven zijn al overgestapt op een mobiel-eerste wereld.

Walmart koos de 'drukke gezinnen' omdat het volgens hen een groot deel van de gezinnen vertegenwoordigt.

Dat zorgt ervoor dat ze zich richten op een bepaald segment en informeert hun Bedrijfsstrategie.

Deze focus zorgt voor een betere en effectievere uitvoering. Het creëert ook een vliegwiel of deugdzame cyclus.

Zoals Walmart opmerkt, hebben ze geleerd dat ze door een specifiek segment te bedienen, uiteindelijk iemand anders beter doen.

Maar wie zijn die drukke gezinnen? Zoals opgemerkt in de Investment Community Meeting van 2017:

We hebben dus echt 1 lid. En ik wil dat je er zo over denkt. Het is een druk gezin, meestal woonachtig in de buitenwijken van 1 of 2 inkomens. Ze verdienen ergens tussen de $ 75,000 en $ 125,000 per jaar. Ze hebben misschien een paar auto's. Ze kunnen in loondienst of als zelfstandige zijn. Ze hebben misschien een klein restaurant of runnen een klein kantoor en kopen een paar dingen voor hun bedrijf.

Walmart heeft een duidelijk idee van de sleutel marktsegment.

Nogmaals, dit is een vereenvoudiging. En het maakt focus mogelijk, zoals gespecificeerd door Walmart leidinggevenden:

Dus we gaan vooruit en we gaan snel om het hele bedrijf rond deze beperktere focus af te stemmen. We evalueren alles, van ons lidmaatschapsaanbod tot onze merchandise-categorieën tot onze locaties, en we moeten in de toekomst een aantal belangrijke keuzes maken.

En wat is er toch aan de hand met die drukke gezinnen, volgens Walmart?

Wat gebeurt er met hen? Je weet dat ze meer met elkaar verbonden zijn. Ze hebben mobiel op een grote manier omarmd. In feite is de mobiele handel wereldwijd, over de hele wereld, in slechts twee jaar tijd met ongeveer 80% gegroeid.

Daarom gebruikt Walmart het naarmate de technologie evolueert en neemt het op in zijn missie en visie om haar beter te dienen doelsegment.

En daarom wordt Walmart steeds meer een digitaal bedrijf:

Technologie zal ook helpen om klanten dingen te bieden die ze misschien willen doen. Dus steeds meer een digitaal bedrijf worden en snel leren werken, is altijd belangrijk voor ons.

As Het bedrijfsmodel van Walmart past zich aan het toekomstige technologielandschap aan, maar past ook zijn waarde voorstel!

Dit is van cruciaal belang als een bedrijfsmodel is de vrucht van een langetermijnvisie en een kortere termijnvisie missie.

En als een Bedrijfsstrategie verandert en past zich aan, de fundamenten van a bedrijfsmodel (haar waarde voorstel) ook aanpassen en veranderen. Dit wordt uiteindelijk weerspiegeld in de financiën.

Het is belangrijk op te merken dat technologie een organisatie helpt om haar doel beter te dienen. Dit impliceert ook een verandering in het genereren van inkomsten strategie.

De kernwaarden blijven echter hetzelfde.

In 2018 begon Walmart bijvoorbeeld met het uitrollen van een programma genaamd Jetblack om 'drukke gezinnen' te bedienen die, voor een vaste lidmaatschapsprijs, een verkoopervaring op maat konden krijgen.

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (2)

Walmart in cijfers

Laten we eens kijken naar enkele van de kritieke financiële gegevens van Walmart voor 2021:

Belangrijkste kenmerken

  • Missie en visie:
    • Walmart missie is erop gericht mensen wereldwijd te helpen bij het realiseren van besparingen en het verbeteren van de levensstandaard. Dit missie wordt bereikt door een combinatie van hun winkels en online e-commerceplatforms. Het benadrukt de toewijding van het bedrijf om kosteneffectieve oplossingen aan zijn klanten aan te bieden. Tegelijkertijd draait de visie van Walmart om het vereenvoudigen van de levens van drukke gezinnen door het leveren van diensten en producten die tegemoetkomen aan hun gemak en behoeften.
  • Kernwaarden:
    • Walmart missie omvat drie kernwaarden: prijs, assortiment en ervaring. Het bedrijf streeft ernaar concurrerende prijzen aan te bieden, waardoor klanten geld kunnen besparen. Bovendien zorgt hun toewijding aan een divers en uitgebreid productassortiment ervoor dat klanten toegang hebben tot een breed scala aan keuzes. Ten slotte legt Walmart veel nadruk op het bieden van een positieve winkelervaring die zowel bevredigend als plezierig is voor hun klanten.
  • Evolutie van het bedrijfsmodel:
    • Na verloop van tijd, Walmart's bedrijfsmodel is geëvolueerd om het groeiende belang van e-commerce te integreren naast hun traditionele retailbenadering. Walmart erkende de digitale transformatie van het retaillandschap en paste de kern ervan aan waarde voorstel om online winkelervaringen te combineren met fysieke winkelbezoeken. Deze evolutie stelt klanten in staat toegang te krijgen tot het aanbod van Walmart via verschillende kanalen, in lijn met de veranderende consumentenvoorkeuren.
  • Bedrijfsstrategie:
    • Walmart Bedrijfsstrategie is gebaseerd op drie belangrijke principes. Ten eerste benadrukken ze het belang van het beheersen van de fundamentele aspecten van hun activiteiten om consistente kwaliteit en waarde aan klanten te bieden. Ten tweede maakt Walmart gebruik van zijn unieke troeven en sterke punten om proactief in te spelen op de behoeften van klanten en daaraan te voldoen. Ten slotte heeft het bedrijf een toekomstgericht perspectief en blijft het voortdurend innoveren om zich aan te passen aan opkomende trends en technologieën in de detailhandel.
  • Doelmarkt:
    • De strategische focus van Walmart is gericht op het voorzien in de behoeften van drukke gezinnen, vooral gezinnen die in voorstedelijke gebieden wonen. Deze gezinnen hebben doorgaans één tot twee inkomstenbronnen en verdienen jaarlijks tussen de €1 en €2. Door de behoeften van dit specifieke segment te begrijpen en erop in te spelen, is Walmart beter gepositioneerd om op maat gemaakte oplossingen te creëren die resoneren met hun doelgroep.
  • Technologie-integratie:
    • Technologie is een cruciaal onderdeel van Walmart strategie om haar klanten effectief te bedienen. Het bedrijf erkent de toenemende rol van technologie in het moderne leven, vooral onder drukke gezinnen. Deze integratie omvat het gebruik van digitale platforms, mobiele applicaties en online diensten om de winkelervaring te verbeteren, gemak te bieden en gepersonaliseerde oplossingen aan te bieden op basis van de voorkeuren van de klant.
  • Jetblack-programma:
    • Het Jetblack-programma, geïntroduceerd door Walmart in 2018, is een voorbeeld van de toewijding van het bedrijf om aan de unieke eisen van drukke gezinnen te voldoen. Dit initiatief biedt een op abonnementen gebaseerde service die leden gepersonaliseerde winkelervaringen biedt. Met dit programma wilde Walmart het winkelproces voor drukke gezinnen vereenvoudigen door productaanbevelingen op maat, handige bezorgopties en andere diensten met toegevoegde waarde aan te bieden.

Lezen: Voorbeelden van missieverklaringen.

Lees ook: Walmart-bedrijfsmodel,Walmart Mission Statement-analyse, Walmart SWOT-analyse,Wie is de eigenaar van Walmart?.

Gerelateerde visuele verhalen

Wie is de eigenaar van Walmart?

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (4)

Walmart-bedrijfsmodel

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (5)

Walmart-inkomsten versus winst

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (6)

Walmart-inkomsten

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (7)

Walmart-klanten

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (8)

Walmart-winkels

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (9)

Walmart-medewerkers

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (10)

Missieverklaring van Walmart

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (11)

Walmart-organisatiestructuur

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (12)

Walmart SWOT-analyse

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (13)

Missieverklaring Casestudy's

Missieverklaring van Adidas

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (14)

Uber-missieverklaring

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (15)

Missieverklaring van Tesla

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (16)

Missieverklaring van Amazon

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (17)

Missieverklaring van Apple

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (18)

Missieverklaring van Netflix

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (19)

Missieverklaring van Coca-Cola

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (20)

Missieverklaring van Starbucks

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (21)

Missieverklaring van Microsoft

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (22)

Missieverklaring van Walmart

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (23)

Missieverklaring van Nike

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (24)

Missieverklaring van Google

Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (25)

Verwant

Meer bronnen

  • Missieverklaring en visieverklaring van WeWork in een notendop
  • Missieverklaring en visieverklaring van Apple
  • Missieverklaring en visieverklaring van Netflix in een notendop
  • Missieverklaring en visieverklaring van Amazon in een notendop
  • Missieverklaring en visieverklaring van Google in een notendop
  • Tesla Mission Statement en Vision Statement Analyse
  • De missie en visie van Starbucks in…
  • Coca-Cola Mission Statement en Visieverklaring in…
Walmart Mission Statement en Vision Statement - FourWeekMBA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5853

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.